OVER

Het houden van dieren is er met de paplepel ingebracht. Zo ben ik opgegroeid met allerlei dieren: schapen, geiten, kippen, konijnen, enzovoort. Van kleins af aan beleefde ik veel plezier aan het verzorgen van de dieren. Na enkele jaren kreeg ik mijn eigen konijnen. Snel volgden er enkele nestjes en werd de konijnenfamilie groter. Echter kwam ik een paar jaar later in aanraking met vogels en was ik direct verkocht.

Zoals de meeste vogelliefhebbers ben ook ik klein begonnen. Zo werd er één koppeltje grasparkieten aangeschaft welke in de woonkamer voor enkele jongen zorgden. Na dit enkele keren herhaald te hebben was het tijd voor een buitenvolière. In deze volière werden een aantal koppels grasparkieten gehuisvest. Een tijdje later werd ook mijn eerste koppel valkparkieten hierin gehuisvest. Vanaf toen is het snel gegaan en zijn er diverse broedkooien en volière's bijgebouwd. Naast grote parkieten worden er ook papegaaien, verschillende tropen en grondvogels gehouden. Voor de soortbeschrijvingen van de verschillende vogels verwijs ik u graag naar het kopje "De vogels".

Aangezien vrijwel alle vogelsoorten iets interessants, leuks of unieks hebben veranderd het vogelbestand met grote regelmaat.